Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Dugo ga nije bilo na terenima zbog povrede: Wawrinka ostvario prvu pobjedu nakon 15 mjeseci

[ad_1]

Stan Wawrinka, 37-godišnji švicarski teniser i osvajač tri grand slam titule tokom karijere, ostvario je premijernu pobjedu nakon povratka tenisu.

Na terene se Wawrinka nakon jednogodišnje pauze zbog povrede vratio krajem marta na zemljanom ATP Challenger turniru u Marbelji. Tada je izgubio u prvom meču, od Šveđanina Eliasa Ymera s 2:6, 4:6, a nije se dobro proveo ni na ATP Masters 1000 turniru u Monte Karlu, gdje je na startu izgubio od Aleksandera Bublika. Kazahstanac je slavio 3:6, 7:5, 6:2.

No, na Masters 1000 zemljanom turniru u Rimu Wawrinka je dočekao prvu pobjedu nakon što ga godinu dana nije bilo na terenima zbog teške povrede lijevog stopala. Pobijedio je Amerikanca Reillyja Opelku 3:6, 7:5, 6:2. Wawrinka je bio u izgubljenoj situaciji jer je gubio 3:6, 3:4 uz zaostatak breaka u drugom setu.

Ali spasio se nekada treći igrač svijeta i na kraju pobijedio 17. s ATP liste za svoje premijerno slavlje nakon 15 mjeseci.

Podsjetimo kako je tokom velike karijere Wawrinka osvojio tri grand slam naslova. Najbolji je bio na Australian Openu (2014.), Roland Garrosu (2015.) i US Openu (2016. godine).

Na turniru u Rimu daleke 2008. godine je igrao finale, a u drugom kolu će igrati protiv boljeg iz susret Borne Ćorića i Lasla Đerea.

SCsport.ba