Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Džumhur: Bila bi velika stvar za Banjaluku i BiH kada bi imali ovaj turnir i u narednim godinama

[ad_1]

Ako budem igrao kao današnji drugi set mogao bih da prođem dalje i poslije meča sa Gasquetom, rekao je Damir Džumhur, bosanskohercegovački teniser koji je danas pobijedio u prvom kolu ATP turnira u Banjaluci.

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur nakon što se plasirao u drugo kolo ATP turnira “Srpska Open” koji se održava do 23. aprila u Banjaluci u Bosni i Hercegovini, izjavio je da bi bila velika stvar za Banjaluku i Bosnu i Hercegovinu kada bi imali ovaj turnir i u narednim godinama, javlja Anadolija.

“To bi bila odlična prilika i za publiku i za naše igrače”, rekao je Džumhur.

Na konferenciji za novinare nakon meča ispričao je da je imao jako težak period, tešku godinu radi zdravstvenih problema, te da mu je trebalo puno vremena da se oporavi.

Rekao je da je ovaj turnir prilika za njega, kao i da su ovakvi turniri značajni za sve zemlje bivše Jugoslavije.

Zadovoljan je podrškom koju ima u Banjaluci.

“Banjaluku pamtim po dobrom zbog prošlogodišnjeg finala, prvog nakon povratka”, rekao je Džumhur i dodao da je tad shvatio da i dalje može da igra na dobrom nivou.

Pobijedio je danas Liama Broadya iz Velike Britanije, rezultatom 6:3, 6:0. U drugom kolu bh. teniser igraće protiv Richarda Gasqueta.

Istakao je da mu mečevi kakav je imao danas mogu dati dosta saomopouzdanja.

Rekao je da bi njegov sljedeći meč mogao biti jako dug, zbog čega je dobro što je danas brzo završio. Dodao je da je sa Gasquetom igrao dva puta, nije uzeo ni set, ali je bio blizu.

“Ako budem igrao kao današnji drugi set mogao bih da prođem dalje”, rekao je Džumhur.

Za svoj trenutni nivo tenisa rekao je da nije loš, ali da treba još da se radi, te da mu je prvenstveni cilj bolji ranking na ATP listi.

“Srpska Open 2023” je ATP turnir iz serije 250, koji se ove godine održava u Banjaluci nakon dvije uzastopne godine održavanja u Beogradu, glavnom gradu Srbije.

The post Džumhur: Bila bi velika stvar za Banjaluku i BiH kada bi imali ovaj turnir i u narednim godinama appeared first on SPORT CENTAR.

SCsport.ba