Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Fenerbahce ostaje u ligi: Predsjednik uputio poziv Džeki

[ad_1]

Turski fudbalski klub Fenerbahce održao je vanrednu skupštinu na stadionu “Ulker” u Istanbulu kojoj je prisustvovalo 22.588 članova kluba.

Na vanrednoj sjednici skupštine turski klub je prolongirao odluku o istupanju iz Superlige.

Predsjednik Fenerbahcea Ali Koc sinoć je na sastanku okupio sve fudbalere s kojima je razgovarano o mogućnosti istupanju iz lige, o čemu je danas raspravljano na vanrednoj skupštini turskog velikana.

“Neki govore da se povučemo. Ali ako se povučemo iz lige, na čiji će autobus pucati? Nećemo pokleknuti niti kompromitovati principe u koje vjerujemo zbog šampionata i titula”, kazao je Koc.

Istakao je da bi povlačenje iz lige bilo jedna od najekstremnijih opcija.

“U svim našim razgovorima, najmanje preferirana opcija i posljednja opcija bila je istupanje iz lige. Zašto bi naši momci igrali u nižoj ligi? Skidamo ovu opciju sa stola do sljedeće generalne skupštine koja je za tri mjeseca. Ovdje se obraćam Edinu Džeki, Dušanu Tadiću, Mertu Hakanu: Generalna skupština želi ono što i vi želite. Igrajte i uradite šta je potrebno i donesite nam titulu”, rekao je Koc.

Dotakao se i utakmice finala Superkupa protiv Galatasaraya koja se igra 7. aprila u Sanliurfi.

Poručio je da žele finale Superkupa protiv Galatasaraya igrati s juniorskim sastavom ukoliko im to dozvoli Fudbalski savez Turske te je pozvao navijače Fenera da ne rezervišu karte za ovaj meč.

Potpredsjednik Fenerbahcea Erol Bilecik je istakao da je ovo dan koji je sigurno ušao u fudbalsku historiju u Turske i da su uveliko premašili potrebni broj za postizanje većine.

 

(24sata.info)