Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

FK Sarajevo izdalo saopštenje nakon što su svi klubovi odbili poziv na sastanak

[ad_1]

Na inicijativu predsjednika Sarajeva Ismira Mirvića, svi klubovi WWin lige dobili su poziv na današnji sastanak, ali niti jedan nije odgovorio pozitivno.

Saopštenje FK Sarajevo prenosimo u cjelosti.

“Ovim putem se želimo zahvaliti svim klubovima Wwin lige koji su odgovorili na inicijativu za pozitivne promjene u fair-playu, sprječavanju korupcije i borbu protiv monopolizma u bh. nogometu.

Zahtjev većine navedenih klubova je bio da se prvi u nizu sastanaka na kojima možemo otvoreno razgovarati o izazovima, zajedničkoj strategiji i konkretnim koracima za bolju budućnost bh. nogometa održi po završetku aktuelne 2023/24 sezone i to možemo razumjeti.

Naša poruka i put su jasni – fair play je minimum koji mora postojati u svakom sportu jer u suprotnom igra gubi smisao.

Svjesni smo da je ovo dugoročan proces i naša strategija će biti da unutar svih zakonsko dozvoljenih okvira osiguramo fer suđenje za FK Sarajevo i ukažemo na eventualne neregularnosti svim relevantnim institucijama.

Ostajemo otvoreni prema svim klubovima u BiH da diskusiju na ovu temu i sve druge koje su za dobrobit bh. nogometa otvorimo u bilo koje vrijeme. Sada, sutra ili po završetku sezone. Jer drugačije, za buduće generacije ne ostavljamo bolje sutra”, poručili su iz FK Sarajevo.

(24sata.info)