Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Gosti Bjelašnice uživali u sjajnoj igri Teqvoly Winter turneje, sve je spremno za veliko finale

[ad_1]

Damir Mahmutović i Amna Mušija pobjednici su treće etape u sklopu Mozzart Teqvoly Winter turneje, a koja je proteklog vikenda u sjajnom ambijentu odražana na Bjelašnici i još jednom prikazala svu ljepotu jedne potpuno nove dimenzije sporta.

Kao što je to bio slučaj na Vlašiću, gdje je turnjera otvorena, a nakon toga i na Ponijerima, takmičenje na Bjelašnici još jednom je donijelo sjajan takmičarski duh i nadmetanje koje je privuklo pažnju svih onih koji su tokom ugodnog sunčanog dana bili gosti Bjelašnice.

I ove godine nastavljena je praksa da je turneja humanitarnog karaktera i sva sredstva od kotizacija i ovaj put su otišla u dobrotvorne svrhe, odnosno udruženju Pomozi.ba, no i pored toga organizator je osigurao bogati nagradni fond, kako za održano takmičenje na Vlašiću i Ponijerima, tako i za ovaj na Bjelašnici te finale na Jahorini. Monri Payments i BH Telecom osigurali su po 1.200 KM za svako takmičenje, a ukupni nagradni fond je 10.000 KM.

Prvo mjesto i nagradu od 500 KM osvojili su Damir Mahmutović i Amna Mušija, drugo mjesto i nagradu od 400 KM uz vaučer za dvoje u BAUER centru za regeneraciju tijela osvojili su Rijad Begić i Tamara Ćešić, a treće mjesto i vikend za dvoje u Hotelu Blanca Vlašić i novčanu nagradu od 150 KM osvojili su Arnel Hadžajlić i Nadža Bogilović.

Takmičenje na Bjelašnici, zbog posebnog ambijenta u kojem je održano, privuklo je zaista veliku pažnju svih prisutnih, a to je samo dodatno motivisalo igrače da pokažu još jedan bolji nivo takmičenja i da svojim potezima izmame aplauze i uzdahe svih koji su bili dio ove priče.

Nakon što su tri bh. planine u potpunosti opravdale očekivanja od ovogidšnje zimske turneje, veliko finale zakazano je za 26. februar na Jahorini i prema dosadašnjim najavama, tamo nas uz veliki broj ekipa-učesnika očekuje još jedna sjajna sportska manifestacija.

Teqvoly je urbani sport temeljen na odbojci i stonom tenisu, a igra se na posebnom zakrivljenom stolu, tzv. TEQ stolu. Što se tiče igre, dozvoljava se igračima maksimalno tri dodira, kao što je to slučaj u odbojci, a lopta se nakon toga mora prebaciti na protivničku polovicu, odnosno zakrivljenu površinu na drugoj strani.

Jedno od ključnih pravila jeste da se ne dozvoljava fizički kontakt između igrača i stola, čime je rizik od povreda minimalan

SCsport.ba