Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Guardiola poslao vrlo snažnu poruku o ratu u Ukrajini, prozvao političare i NATO

Guardiolu i njegov City u nedjelju očekuje još jedan veliki derbi pošto na Etihad stiže najveći gradski rival. City važi za velikog favorita, ali ruska agresija u Ukrajini i dalje ostavlja trag na brojne evropske ekipe, pa tako i na Građane u čijim redovima igra Oleksandr Zinčenko, prenosi Klix.

Novinare je na konferenciji za medije zanimao Guardiolin stav o invaziji Rusije na Ukrajinu, a on je tu uputio vrlo snažnu poruku protiv političara.

“Političari mogu spriječiti ovakve stvari. One se dešavaju jer političari prave greške i loše rade svoj posao. Dešava se jer nisu sposobni da obavljaju svoj posao. Dešava se tamo gdje nedužni ljudi stradaju. NATO i evropske zemlje su neuspješne”, rekao je Guardiola bez “dlake na jeziku”.

Naravno, veći dio konferencije za medije Guardiola je iskoristio da bi najavio meč. Na žalost navijača Manchester Cityja, potvrdio je da Rubena Diasa čeka ozbiljnija pauza duža od mjesec dana.
Derbi Manchestera na rasporedu je u nedjelju u 17:30. City meč dočekuje kao lider na tabeli sa šest bodova prednosti u odnosu na Liverpool, dok se United bori za Ligu prvaka i na četvrtom je mjestu.