Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Halilhodžić: Bosna i Hercegovina? Kakva država, takva reprezentacija


Bosanskohercegovački fudbalski stručnjak, Vahid Halilhodžić u intervjuu za hrvatske medije ponovo se dotakao reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Halilhodžić je razgovor za Sportske Novosti na portalu jutarnji.hr počeo nikada prežaljenim otkazom u reprezentaciji Maroka.

“Vjerujte nema tih para koji bi mogli ublažiti moje razočaranje, pravu istinsku bol, kad sam onemogućen voditi Maroko u Kataru. Doživio sam dosta toga u svojem životu, pa tako i ona dva prethodna nezaslužena otkaza kao izbornik Obale Bjelokosti i Japana. A da ne spominjem strašne obračune u mojem Mostaru.”

Govorio je popularni Vaha o svom poznatom nepopustljivom karakteru.

“Držim da sam uspravan čovjek, da sam radio pošteno, u svakom trenutku sam, kao i inače u karijeri čuvao svoj integritet, najbolje je kazati obraz. Naravno i moje porodice, koja mi je oduvijek bila i ostala svetinja.”

Jedno od pitanja odnosilo se i na reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

“Kakva država, takva reprezentacija. Što to tamo rade? Jednom sam kazao da se kod sastavljanja ekipe najprije mora pitati savjete popa, fratra i hodže. Eno, vaši Vatreni su primjer kako se zajedništvom, ljubavlju prema dresu i domovini može mnogo postići.”, zaključio je Halilhodžić.

(24sata.info)