Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Hrvatska izgubila od Islanda i definitivno ispala sa Evropskog prvenstva


Rukometna reprezentacija Hrvatske poražena je od Islanda koji je slavio s 35:30 i na taj su se način naši susjedi i definitivno oprostili od plasmana dalje.

Hrvatska je sjajno otvorila utakmicu i u dva navrata imala četiri gola prednosti nakon čega su se Islanđani brzo vratili u utakmicu i poveli 12:11, a u 24. minuti susreta su poveli dva razlike, bilo je 15:13.

Ipak, naše komšije se nisu predavali te su napravili seriju 5:0 i poveli 18:15 da bi Islanđani do kraja prvog dijela postigli jedan gol i to sa sedam metara pa se na odmor otišlo pri rezultatu 18:16.

Efikasan rukomet se nastavio i u drugom dijelu utakmice pa je Island u 37. minuti susreta došao na plus dva, bilo je 21:19. Uslijedio je timeout Gorana Perkovca na što su Hrvati odgovorili sa dva brza gola i izjednačenjem rezultata, bilo je 21:21. Nakon što se dugo vremena igralo gol za gol, Islanđani su u 48. minuti iskoristili grešku Hrvata i ponovo otišli na dva razlike, bilo je 27:25.

Islanđani su potom iskoristili još jednu grešku Hrvata i pogodili za 28:25 nakon čega je uslijedio timeout Gorana Perkovca koji nije pomogao našim komšijama koji su još jednim porazom i definitivno ispali sa rukometnog Eura.

U posljednjem kolu grupne faze Hrvati će igrati protiv Njemačke dok će Island odmjeriti snage s Austrijom.

 

(24sata.info)