Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Hrvatska porazom došla korak do ispadanja s Eura

[ad_1]

Hrvatski rukometaši izgubili su od Mađarske 29:26 u drugom kolu drugog kruga Evropskog prvenstva.

Hrvatska je tako vrlo blizu da ostane bez šansi za nastup u polufinalu. Sva teorija oko prolaska Hrvatske past će u vodu ako Njemačka večeras pobijedi Austriju.

Momčad Gorana Perkovca nije izgledala dobro u ključnoj utakmici. Mađari su gotovo cijeli susret bili u vodstvu, Hrvatska ga je nakratko preuzela u drugom dijelu, no nije ga uspjela zadržati. Slično kao i protiv Francuske, puno se griješilo u napadu – Hrvatska je imala deset izgubljenih lopti i tri tehničke pogreške. Pritom je vrlo raspoložen bio mađarski golman Laszlo Bartucz, koji je imao 16 obrana.

Mađari najveću prednost imali u prvom dijelu, Hrvatska se vratila

Hrvatska nije ušla u utakmicu na željenm nivou te su Mađari od devete minute krenuli graditi prednost, koja je šest minuta kasnije stigla i do četiri razlike. Srećom po Hrvatsku, Mađarska nije dobro koristila trenutke u kojima je imala igrača više, a raspoložen na golu bio je Matej Mandić.

Uspjeli su se izabranici Gorana Perkovca tako brzo vratiti u utakmicu i spustiti prednost Mađarske na samo gol razlike. Ipak, baš kao i protiv Francuske, nikako nisu koristili napade u kojima su mogli doći do izjednačenja pa se na poluvrijeme otišlo s vodstvom Mađara 14:13.

Hrvatska došla do prednosti u drugom dijelu pa je brzo ispustila

Na početku drugog dijela igralo se u egalu, Hrvatska je opet propustila nekoliko napada za izjednačenje, no onda je uspjela povezati dva pogotka te je u 44. minuti stigla u vodstvo. To vodstvo bilo je vrlo kratkotrajno – Mađari su rezultat preokrenuli u svoju korist svega tri minute kasnije.

Preživjela je Hrvatska i trenutak u završnici susreta, u kojem je više od minute igrala s dva čovjeka manje te se vratila na 25:25. Tada je Mađarska imala i malo sreće. Mandić je obranio sedmerac Mati Lekaiju, no lopta se odbila iskusnom Mađaru koji je zabio za 26:25. Nakon toga je Hrvatska u dva napada zaredom olako prodala loptu, a Mađarska je to kaznila iz kontri i osigurala pobjedu.

Hrvatsku su s po pet pogodaka predvodili Tin Lučin i Filip Glavaš. Vratari Mandić i Dominik Kuzmanović ukupno su imali 13 obrana, od kojih su dobar dio bile obrane čistih zicera, no to opet nije pomoglo Hrvatskoj. Kod Mađarske je sa sedam golova najbolji bio Bence Imre, a igračem utakmice proglašen je golman Bartucz sa spomenutih 16 obrana.

(Index)