Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Igrač Eaglesa optužen za silovanje

[ad_1]

Jan 21, 2023; Philadelphia, Pennsylvania, USA; The Philadelphia Eagles celebrate after defeating the New York Giants during an NFC divisional round game at Lincoln Financial Field. Mandatory Credit: Bill Streicher-USA TODAY Sports

Igrač Philadelphia Eaglesa Josh Sills (25) optužen je za silovanje i otmicu samo deset nekoliko dana prije odlaska ekipe na NFL Super Bowl koji je na rasporedu 12. februara.

Velika porota Opšteg suda okruga Guernsey optužila je 25-godišnjeg Sillsa po jednoj tački za silovanje i po jednoj za otmicu.

U optužnici se navodi da se Sills u decembru 2019. upustio u seksualnu aktivnost koja nije bila dobrovoljna i držao je žrtvu protiv njezine volje. Zločin je odmah prijavljen, a šerif okruga Guernsey proveo je istragu.

Sillsu je izdan poziv da se pojavi pred sudom za zajedničke optužbe okruga Guernsey 16. veljače, četiri dana nakon što će u finalu Super Bowla snage odmjeriti Philadelphia Eaglesi i Kansas City Chiefsi.

Ofenzivni linijaš je ove sezone upisao samo jedan nastup i to protiv Arizona Cardinalsa, a među Eaglese je stigao 2022. kao nedraftovani slobodni igrač. Koledž karijeru proveo je na Oklahoma Stateu.

(24sata.info)