Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Izuzeta dokumentacija o izgradnji teniskih terena za ATP turnir u Banjoj Luci

[ad_1]

Kriminalistički inspektori MUP-a Republike Srpske po nalogu Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala izuzeli su danas dokumentaciju iz Gradske uprave Banja Luka vezanu za izgradnju teniskih terena za potrebe ATP turnira Srpska Open.

Ova vijest potvrđena je za portal Capital iz MUP-a RS.

Portparolka MUP-a Mirna Miljanović potvrdila je da policijski službenici postupaju po nalogu Posebnog odjeljenja Tužilaštva RS.

“Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala na osnovu prijave narodnog poslanika Nebojše Vukanovića izdalo je nalog za postupanje našim policijskim službenicima i po tom nalogu se postupa”, rekla je Miljanović za Capital.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kaže da “jedva čeka” da svi vide da je sve u redu.

“Uživam u tome, jer jedva čekam da to tužilaštvo sve pregleda i da oni koji su podnosili prijavu vide da je sve kako treba i jedva čekam turnir, koji je za 15 dana. Tada će svi oni koji su kritikovali unaprijed i imali predrasude kažu ‘žao mi je, tek sad vidim šta ste uradili’. Biće sve u najboljem mogućem redu“.

Capital je ranije pisao o nepostojanje neophodnih dozvola, regulacionog plana i netransparentnost izbora izvođača.

“Izvođače radova je birao Teniski savez RS, što je urađeno samo sa ciljem da država zaobiđe Zakon o javnim nabavkama. Koliko je poznato, radove izvodi 20 preduzeća koje je birao Teniski savez RS. U infrastrukturu u i oko parka Mladen Stojanović trenutno se ulaže više od 23 miliona KM od čega će najviše, 18 miliona KM biti uloženo u sportski teren/arenu za potrebe ATP turnira Srpska Open”, navodi Capital.

Na pomenuti turnir najavljen je dolazak velikih imena svjetskog tenisa poput Novaka Đokovića, Andreya Rubleva, Borne Ćorića, Stana Wawrinke, Richarda Gasqueta,…

The post Izuzeta dokumentacija o izgradnji teniskih terena za ATP turnir u Banjoj Luci appeared first on SPORT CENTAR.

SCsport.ba