Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Kane srušio Manchester City i postao najbolji strijelac Tottenhama svih vremena


Nogometaši Tottenhama pobijedili su na domaćem terenu u 22. kolu Premiershipa ekipu Manchester Cityja rezultatom 1:0, a pravi junak utakmice bio je Harry Kane koji je postigao jedini pogodak na meču, ali i oborio veliki rekord.

Susret je dobro počeo za domaći tim. Cityjevi igrači su se poigravali u odbrani u 15. minuti kada su im igrači Tottenhama oduzeli loptu. Hojbjerg se dobro snašao i uposlio Kanea koji rutinski pogađa za 1:0. Gol pogledajte ovdje.

Ujedno je ovim golom Kane postao najbolji strijelac Tottenhama svih vremena, a bio mu je ovo ukupno 200. pogodak u Premiershipu.

U nastavku utakmice ekipe su se smjenjivale u dobrim prilika, a iako je City imao inicijativu, mreže u prvom poluvremenu se više nisu tresle.

I u drugom poluvremenu igralo se ofanzivno na obje strane i pravo je čudo što je postignut samo jedan pogodak na ovoj utakmici.
Vrijedi istaći da je Tottenham utakmicu okončao s deset igrača budući da je Romero u 87. minuti dobio drugi žuti karton nakon žestokog starta nad rivalom. Ipak, uspjeli su izdržati sve nalete gostiju i upisati veliku pobjedu.

Tottenham je na petom mjestu Premiershipa, dok je City na drugoj poziciji s pet bodova manje u odnosu na lidera Arsenala koji ima i utakmicu manje. U narednom kolu Tottenham gostuje Leicesteru, a City će ugostiti Aston Villu.

(24sata.info)