Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Klopp napušta klupu Liverpoola nakon devet godina

Odjeknula je tako bomba sa “Anfielda”, a prenio ju je najpoznatiji sportski novinar Fabrizio Romano.

Klopp (56) je to objavio u video snimku na Liverpoolovim društvenim mrežama u petak, te je tako potpuno iznenadio sve fanove Redsa i ljubitelje nogometa.

“Mogu razumjeti da je to šok za mnoge ljude u ovom trenutku, kada to čujete prvi put, ali očigledno mogu to objasniti – ili barem pokušati objasniti. Volim apsolutno sve u vezi ovog kluba, volim sve u vezi sa gradom, volim sve što se tiče naših navijača, volim tim, volim osoblje. Volim sve. Ali to što i dalje donosim ovu odluku pokazuje vam da sam uvjeren da je to odluka koju moram donijeti”, rekao je Klopp, dodavši:

“To je da sam, kako da kažem, ostao bez energije. Sada nemam problema, očigledno, ali znao sam već duže da ću morati da to objavim u jednom trenutku. Znam da ne mogu raditi posao iznova i iznova i iznova i iznova. Nakon godina koje smo proveli zajedno i nakon svog vremena koje smo proveli zajedno i nakon svih stvari koje smo zajedno prošli, raslo je poštovanje prema, rasla je ljubav prema klubu i najmanje što dugujem je istina – a to je da odlazim”, kazao je Klopp, pišu Vijesti.ba.