Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Kontroverzni sudija dijeli pravdu na uzvratnom susretu Sarajeva i Borca u Kupu BiH

[ad_1]

Nogometni/fudbalski savez Bosne i Hercegovine odredio je službena lica za uzvratne utakmice četvrtine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Okršaj između Sarajeva i Borca na “Koševu” sigurno privlači najviše pažnje, a sada će dodatno biti pod lupom javnosti kada je za glavnog arbitra određen Mateo Musa.

Podsjetimo, Musa je već jednom dijelio pravdu Sarajevu i Borcu ove sezone. Bilo je to u okviru drugog kola WWin lige Bosne i Hercegovine na “Gradskom stadionu” u Banjoj Luci. Osim što je tada napravio potpunu lakrdiju pokazujući elementarno nepoznavanje fudbalske igre i nikakvu kontrolu nad utakmicom, priznao je izjednačujući pogodak Borca postignut u 94. minuti iz očiglednog ofsajda. Uz to, podijelio je čak deset žutih kartona na utakmici.

Za razliku od tadašnjeg susreta kada su mu asistirali Hasan Nanić i Goran Ilinčić, sada će se uz aut-linije naći Jure Musa i Damir Lazić.

Također podsjećamo da je prvi susret u okviru četvrtine finala u Banjoj Luci završen rezultatom 0:0, a uzvratni se igra na Gradskom stadionu “Koševo” u srijedu, 13. marta, od 17:30.

Na ostalim susretima pravdu će dijeliti Haris Halkić (Sloga Meridian – Posušje), Dragan Todić (Zrinjski – Jedinstvo) i Aleksandar Njegomirović (Velež – Široki Brijeg).

Uzvratne utakmice četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine:

Utorak, 12. mart:

15:30 Sloga Meridian – Posušje (Prvi susret 2:3)

Srijeda, 13. mart:

15:30 Zrinjski – Jedinstvo (prvi susret 1:0)

17:30 Sarajevo – Borac (prvi susret 0:0)

Četvrtak, 14. mart:

16:00 Velež – Široki Brijeg (prvi susret 1:2)

(SCsport)