Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Lejla Tanović i Stefanie Dohrn osvojile treće mjesto u generalnom poretku Svjetskog kupa u Španiji

[ad_1]

Sjajne Lejla Tanović i Stefanie Dohrn su nakon svih šest etapa na Svjetskom kupu sa vremenom 19 sati i 23 minute, zauzele treće mjesto i osvojile po 160 UCI bodova. Bila je ovo treća medalja sa utrka Svjetskog kupa u karijeri za najbolju bh. biciklistkinju.

Pobjedu su odnijele Ariane Luthi i Amy Wakefield, dok su drugim mjestom podiji upotpunile Janine Schneider i Luetzelschwab Irina.

Ovogodišnje izdanje Andalucie Bike Race važila je za jednu od najzahtjevnijih utrka u kalendaru Svjetske biciklističke federacije sa dužinom od 358 kilometara i 11.158 metara visinskog uspona, a interesantno je da su takmičarke tokom utrke ostvarile uspon veći za 2.300 metara od najvišeg vrha na Svijetu, odnosno Mount Everesta.

„Stefanie i ja samo od početka znale da posjedujemo kvalitet za podiji i uprkos lošoj sreći na drugoj etapi, kontinuiranom timskom i taktičkom vožnjom zauzele smo treće mjesto. Bila je ovo jedna od najtežijih utrka u mojoj karijeri i medalja sa Svjetskog kupa mi daje motivaciju za nastavak sezone. Da su zimske pripreme bile na vrhunskom nivou pokazuje i to da tokom svih šest dana utrkivanja nisam imala problema sa umorom. Sada nastavljam sa pripremama i treningom u Španiji za najbitnije utrke koje me očekuju u junu mjesecu,“ rekla je Lejla Tanović.

U sklopu priprema za nadolazeću sezonu Tanović će nastaviti sa pripremama i treningom u Španiji dok je u sklopu priprema planiran nastup na etapnoj UCI S2 utrka Aragon Bike race koja se održava naredne sedmice.

SCsport.ba