Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Lejla Tanović i Stefanie Dohrn zauzele treće mjesto na četvrtoj etapi Svjetskog kupa

[ad_1]

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Tanović i timska partnerica Stefanie Dohrn zauzele su treće mjesto na četvrtoj etapi Svjetskog kupa u Španiji. Danas se vozio timski hronometar, a to je ujedno bila i najkraća etapa od ukupno šest.

Pobjednice danšanje etape bile su tim koji čine Ariane Luthi i Amy Wakefield, dok su podiji sa drugim mjestom upotpunile Janine Schneider i Irina Luetzelschwab. Tanović i Dohrn nakon četiri dana utrkivanja zauzimaju 4. mjesto u generalnom plasmanu.

“Danas smo se Stefanie i ja osjećale veoma dobro tako da smo čitav hronometar vozile u visokom tempu. Iako su sa današnjom etapom završena četiri dana utrkivanja ispred nas su još dvije teške etape, tako da nas veoma raduje da nemamo problema sa umorom. Sutra nas očekuje najduža etapa i sigurno da će ona biti odlučujuća za generalni poredak”, rekla je Lejla Tanović.

Sutra je na rasporedu peta etapa Andalucia Bike Race u dužini od 81 kilometar sa 2.000 metara visinskog uspona i ujedno najduža etapa na ovogodišnjem izdanju popularne utrke.

SCsport.ba