Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Liverpool deklasirao Leeds, iznenađujući poraz Tottenhama

[ad_1]

Liverpool je “pregazio” Leeds United (6:0). Već nakon 35. minuta Redsi su imali tri gola prednosti. Prvo je pogodio Salah iz penala u 15. minuti, a potom je pogodio Matip u 30. Pet minuta poslije Egipćanin je realizovao drugi jedanaesterac.

Bilo je već tada jasno da će Liverpool doći do trijumfa. Domaći su i u drugom poluvremenu kontrolisali igru, ali su manje prijetili Leedsu do finiša meča kada su postigli tri gola. Deset minuta prije kraja utakmice strijelac četvrtog gola bio je Mane, koji je pogodio i u sudijskoj nadoknadi. Konačan rezultat postavio je Van Dijk.

Crystal Palace je bio ubjedljiv na gostovanju kod Watforda (1:4). Marera je u 15. minuti doveo goste u prednosti, da bi tri minute poslije Sissoko poravnao. Crystal Palace je ipak na odmor otišao sa prednošću, a strijelac u 42. minuti bio je Gallager.

U finišu utakmice Zaha je pogodio dva puta. Reprezentativac Obale Slonovače pogađao je u 85. i 90. minuti.

Tottenham je iznenađujuće poražen na Turf Mooru od Burnleyja (1:0). Jedini pogodak na utakmici postigao je Mee u 71. minuti. Ovo je za Spurse treći poraz u posljednje četiri utakmice.

(24sata.info / SC)