Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Milan u strašnoj seriji, pao i šampion Napoli

[ad_1]

Poslije tri meča u Seriji A bez poraza Napoli je pao u derbiju, na stadionu „San Siro“ Milan je slavio u „italijanskom stilu“, jednim golom – 1:0.

Muke ima Napoli poslije šampionske sezone. Možda niko nije očekivao da će Napolitanci odbraniti titulu, ali malo ko je vjerovao da će imati muke da izbore plasman u Evropu.

Postignut je u 25. minutu, bila je to prelijepa akcija, iz udžbenika. Leao je maestralno pronašao rupu između linija odbrane Napolija, poslao loptu ka Hernandezu, a Francuz je primirio loptu, uočio istrčalog Gollinija i rutinski ga savladao.

Prethodno, Napoli je propustio veliku priliku u desetom minutu, kad je Giovani Simeone šutirao pored gola. Mogao je i Milan da duplira vodstvo samo tri minuta poslije vodećeg gola, ali je tada šut Leaa odbranio golman Napolija.

Bilo je uzbuđenja i u drugom poluvremenu. U 60. minutu Napoli je propustio još jednu vrlo dobru priliku, koju nije iskoristio Politano. Deset minuta kasnije šansa za Milan, ali je ovoga puta Leao šutirao pored gola.

U 88. minutu mnogo sreće za domaće, poslije centaršuta Lundstrama nespretno je intervenisao Simić, imao je mnogo sreće, lopta je pogodila stativu.

(Sportklub)