Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Milošević: Ovo je za svakog igrača utakmica koja se dešava jednom u životu

[ad_1]

Foto: Fena

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupljanjem igrača na Ilidži počela je pripreme za predstojeći susret baraža Lige nacija za plasman na Euro protiv Ukrajine.

Selektor Savo Milošević ističe da je zadovoljan zbog forme igrača, s obzirom na to da je jedino Nemanja Bilbija došao s mnjom povredom koju će sanirati.

– Što se povreda tiče osim Adriana Leona Barišića, svi ostali su hvala Bogu dobro tako da je to najbitnija stvar i najveći razlog za raspoloženje – kazao je Milošević.

Ističe da je prednost reprezentacija BiH domaći teren, a da našu šansu vidi u u taktičkoj disciplini i prekidima.

Naglasio je da je ovo veoma bitna utakmica za svakog igrača, posebno za najisukusnije bh. reprezentativce Edina Džeku i Miralema Pjanića, koji su imali izuzetne karijere ali nikad nisu igrali na Evropskom prvenstvu.

– Ovo je za svakog igrača utakmica koja se dešava jednom u životu, motiv bi trebao biti na najvišem mogućem nivou. Ja sam apsolutno siguran iz razgovora s njima da dolaze s ogromnom željom – rekao je selektor bh. reprezentacije.

Svjestan je da igrače očekuje teška utakmica, zbog pritiska same utakmice ali i protivnika koji je kvalitetan.

– Ali, sve je to moguće prevazići, uz jednu ogromnu želju, volju, i moraće biti ogromno požrtvovanje, moraćemo biti spremni i na mnogo stvari koje će donijeti utakmica. Ja sam puno pričao o predthodnim utakmicama i insistirao sam da probamo da zaslužimo neke stvari. Možda dijelom jesmo, dijelom i nismo, to će nam se vratiti na ovoj utakmici – naglasio je Milošević.

Utakmica Bosna i Hercegovina – Ukrajina igra se 21. marta u Zenici na stadionu “Bilino polje” sa početkom u 20.45 sati.

(FENA)