Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Milošević: Porazi nisu prijatni, ali niko nije rekao da će put biti lagan

[ad_1]

Foto: FENA

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević kazao je danas da postoji određen broj problema u vezi sutrašnje utakmice protiv Slovačke, te da su to činjenice, a ne alibi.

– Imam četiri do pet igrača sa kartonima i mogućnost da propuste prvi meč baraža. Apelovat ću na voljnom momentu i da momci pokažu karakter, da odradimo što bolje možemo utakmicu – kazao je na pres-konferenciji “A” reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči utakmice sa Slovačkom.

Osvrnuo se i na meč sa Luksemburgom, ističući da porazi nisu nikome prijatni, ali da niko nije rekao da će put biti lagan.

– Kada sam došao, mišljenje svih je bilo da je situacija teška s obzirom na sve viđeno u kvalifikacijama, a tim je tada bio kompletan. Mi smo na prekjučerašnjoj utakmici igrali bez pet-šest momaka, od kojih je većina iz startne postave. Nisam to navodio, niti ovo sada pričam kao neko opravdanje. To smo probali da iskoristimo da dođemo do nekih novih igrača. Jasno je da su ljudi ljuti. Trebamo da izvučemo najbolje iz ovog i spremimo se za baraž – istakao je.

Reprezentativac Amar Dedić prokomentarisao je rezultate reprezentacije u kvalifikacijama za EURO 2024.

– Možemo reći da je teška situacija trenutno. Svjesni smo toga i osjetimo svi to. Moramo se spremiti za baraž koji nas očekuje u martu. U teškoj situaciji smo trenutno, moramo dati sve od sebe da to popravimo. Jedina poruka koju mogu poslati je da treba vjerovati u nas. Moramo svi zajedno da uspijemo u martu – naglasio je.

Večerašnji trening “A” reprezentativci će odraditi u 19.15 sati na stadionu “Grbavica” u Sarajevu, umjesto u Butmiru kako je prvobitno bilo planirano.

 

 

(FENA)