Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Milošević: Svi debitanti će dobiti priliku za igru u dvije utakmice

[ad_1]

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević i reprezentativac Rade Krunić obratili su se medijima uoči utakmice kvalifikacija za EURO 2024 s Luksemburgom.

Milošević je na pitanje da li će debitanti dobiti šansu za igru kazao da će neki od njih biti u startnoj postavi, ali da ne može zamijeniti sve igrače, jer bi to bila prevelika promjena.

– Imamo dvije utakmice i sigurno će to biti šansa da svaki od njih dobije neku minutažu. To je i dobra prilika za one koji su dosad manje igrali, da pokažu koliko znaju i u kojoj mjeri mogu zamijeniti ove koji fale – kazao je.

Ističe da će “sutra biti bitno da se ekipa pripremi za igru na rezultat jer to će biti najvažnije u baražu”.

– To je takođe nešto što mora da se utrenira. Sigurno da nam je sutra bitna utakmica jer moramo da imamo jasnu sliku šta je to što treba da radimo u martu. Siguran sam da će momci shvatiti ove utakmice ozbiljno i da ćemo ostvariti naše ciljeve – dodao je Milošević.

Krunić napominje da će selekciji BiH nedostajati dosta iskusnih igrača, ali vjeruje da je ekipa dovoljno iskusna i da treba da pokaže koliko može.

– Ovo će biti odlični testovi za nas za buduće utakmice koje će nam biti veoma važne. Pristupamo predstojećim susretima sa velikom ozbiljnošću i sigurno je da ćemo sutra pružiti maksimum – naveo je Krunić.

 

(FENA)