Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Mnogi smatraju da je lažirao povrede: Đoković zakazao sutra vanrednu konfereciju za novinare

[ad_1]

Srbijanski teniser Novak Đoković se u dosta trenutaka tokom mečeva zna požaliti na povredu te tražiti medicinski time-out pa mnogi propitkuju ozbiljnost tih povreda jer se nakon toga zna vratiti na teren kao da ništa nije bilo.

Pojedini rivali su ga optužili i za psihološke igre, a izgleda da je Đokoviću dosta tih priča pa je sazvao vanrednu konferenciju za novinare sutra s početkom u 13:00 sati u Beogradu, prenosi Klix.

Srbijanski mediji piše da će detaljno govoriti o težini povrede zadnje lože, a možda i pokaže svu dokumentaciju o obavljenim pretragama.

“Dovode se u pitanje samo moje povrede. Kada se neko drugi povrijedi, onda ih se predstavlja kao žrtve, a čim se ja povrijedim, priča se da izmišljam. Veoma zanimljivo… Ne osjećam da trebam nekome nešto dokazivati”, rekao je Novak nedavno na Australian Openu.

Sve je krenulo od australskog tenisera Alexa De Minaura koji je sugerisao da Đoković možda i nema zdravstvenih poteškoća kao što tvrdi.

“Da li vam je Đoković izgledao povrijeđeno? Čini mi se da se dosta dobro kretao. Priča se samo o njegovim povredama, a predobar je u svakom smislu”, govorio je tad De Minaur.

Podsjetimo, Novak je kasnije osvojio Australian Open, a sad je odlučio progovoriti o svemu.

SCsport.ba