Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Muzaferija nakon osvajanja medalje: Nadam se da ću sutra ostvariti isti ili bolji rezultat

[ad_1]

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija (23) danas je osvojila srebrnu medalju na utrci spusta u okviru Europa kupa koja se vozila u Švicarskoj (Kran-Montana), a nakon završenog takmičenja našla se prvi put i na pobjedničkom postolju.

Naime, ovo je bila prva historijska medalja za bh. skijanje, a Elvedina je bila presretna zbog najnovijeg uspjeha.

“Upravo sam došla u hotel nakon proglašenja pobjednika. Ovo je prva medalja za BiH na Europa kupu i veoma sam sretna i ponosna da sam ja ostvarila ovaj rezultat. Sutra vozimo opet utrku spusta i nadam se da ću ostvariti isti ili bolji rezultat. Međutim, neću sebi praviti pritisak. Skijat ću kako znam i nadam se da će biti dovoljno. Hvala svima na podršci“, rekla je Muzaferija za portal Klix.ba.

Podsjetimo, naša skijašica je utrku okončala s odličnim vremenom 1:11,88, a za pobjednicom Nadine Fest iz Austrije je na kraju zaostala samo dvije stotinke. Trećeplasirana Stephanie Jenal iz Švicarske je kasnila čak 0,64 sekunde te je to jasan pokazatelj koliko su Nadine i Elvedina danas bile superiorne.

Vrijedi istaći da je na današnjoj utrci učestvovalo više od 50 takmičarki iz najboljih evropskih skijaških država. Medalja iz Švicarske je samo potvrda da se naša najbolja skijašica nalazi u odličnoj formi, što je nedavno pokazala i na Svjetskom skijaškom prvenstvu.

Priliku za novi uspjeh Elvedina će imati već naredne sedmice kada će se na istoj lokaciji voziti Svjetski kup.

SCsport.ba