Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Muzaferija u finalu Svjetskog kupa


Elvedina Muzaferija, bosanskohercegovačka alpska skijašica, plasirala se u finale Svjetskog kupa.

Posljednja trka spusta prije završnice Kupa otkazana je danas jer je loše vrijeme onemogućilo održavanje zvaničnog treninga, što je preduvjet za takmičenja u toj disciplini.

Tim otkazivanjem, najbolja bosanskohercegovačka alpska skijašica Elvedina Muzaferija, koja je u predhodnim utrkama sakupila 69 bodova u spustu te se pozicionirala na 23. mjestu u ukupnom poretku discipline, osigurala je učešće u završnici Audi FIS Ski World Cupa, kojaiće biti održan u austrijskom Saalbachu od 22. do 24. marta, saopćio je Muzaferijin PR tim.

Međunarodna skijaška federacija (FIS) odlučila je danas da u Kvitfejllu, u subotu i nedjelju bude održan dupli Super-G (superveleslalom), što je dodatna šansa za najbolju bh. takmičarku koja u toj disciplini trenutno drži 29. poziciju s 33 osvojena kup boda.

– Prije svega želim čestitati Dan nezavnisnosti Bosne i Hercegovine svim građanima. Nadam se da uživate u ovom danu i da slavite. Naravno da mi nije drago što je trka otkazana, ali u neku ruku i jeste zato što je FIS odlučio da će sutrašnju utrku spusta zamijeniti utrkom Super-G-ja koja je otkazana proteklog vikenda u Italiji i to znači da ću imati puno veće šanse da se kvalifikujem u finale Svjetskog kupa i u disciplini Super –G. Nadam se da ćemo se i mi malo bolje posložiti i da ću uspjeti ostvariti i taj cilj. I ako ne, jako sam sretna ovom sezonom.

Dat ću sve od sebe da budem spremna u Saalbachu. Još jednom, uživajte u današnjem danu i budite ponosni na sve Bosance i Hercegovce – poručila je Muzaferija, članica Ski kluba ZE-2010, u javljanju iz Norveške.

U dosadašnjim utrkama je ona prikupila ukupno 102 boda u Svjetskom kupu.

Obje Super-G utrke u subotu i nedjelju, 2. i 3. marta, počinju u 11.00 sati.

 

 

(FENA)