Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Na Ilidži se održava Evropski kup u kikboksu: Sarajevo je centar Evrope u borilačkim sportovima

[ad_1]

Kanton Sarajevo danas i sutra bit će centar Evrope kada su u pitanju borilački sportovi.

Naime, na Ilidži je danas počeo Evropski kup u kickboxingu, koji je uvršten i u zvanični kalendar Svjetske kickboxing asocijacije koja broji preko 120 članica na svih pet kontinenata (WAKO).

Čak 962 borca iz 16 zemalja danas je učestvovalo na ovom prestižnom takmičenju, koje organiziraju Kickboxing Savez BiH i Kickboxing akademija Ilidža, a koje je svečano otvorio predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić.

Ljubitelji borilačkih sportova na Ilidži su mogli da uživaju u velikom broju vrhunskih borbi, a potvrda kvaliteta takmičenja je dolazak predsjednika Evropske kickboxing Federacije Istvana Kiralyja iz Mađarske i tehničkog direktora Svjetske kickboxing Federacije Romea Deša.

“Drago nam je što su Ilidža i Kanton Sarajevo centri borilačkih sportova na Starom kontinentu. Još jednom smo dokazali da smo spremni organizirati vrhunska sportska takmičenja, a o našem gostoprimstvu najbolje govore pohvale gostiju iz svih krajeva Evrope. Hvala na nesebičnoj podršci Federalnom ministarstvu kulture i sporta, Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo, Turističkoj zajednici KS i Općini Ilidža. Sutra su na programu preostale finalne borbe, a proglašenje najboljih i svečano zatvaranje turnira je planirano za poslijepodne”, kaže Nermin Bašović iz Kickboxing akademije Ilidža.

The post Na Ilidži se održava Evropski kup u kikboksu: Sarajevo je centar Evrope u borilačkim sportovima appeared first on SPORT CENTAR.

SCsport.ba