Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Nadal: Ako Đoković može igrati nevakcinisan na grand slamu, onda je dobrodošao

[ad_1]

Španski teniser Rafael Nadal kaže da je dobro što se Novak Đoković ponovo nalazi na terenu.

“Na njegovu karijeru će uticati to može li da igra ili ne. Dakle, to utiče na njega, ali ne i na grand slam turnire. Ko će da osvoji najviše slemova, bit će kako bude… Svako donosi svoje odluke i treba sa njima da živi”, rekao je Nadal na konferenciji za medije pred turnir iz serije 500 u Akapulku, i dodao:

“U tom smislu, nadam se da će se pandemija smiriti, da nema više toliko umrlih i da se završi ovaj horor. Da se sve vrati u normalu, ali ne zbog Novaka, već zbog svijeta generalno. Mnogo je ljudi propatilo zbog svega ovoga, ali ako Novak može da igra na slamovima nevakcinisan, onda je dobrodošao”.

Nadal je nedavno na Australian Openu osvojio 21. grand slam titulu, sada ima jednu više od Đokovića i Rogera Federera.

“Neću da vas lažem, apsolutno ništa se nije promenilo u mom životu sa 21. titulom. Sa 20 na 21 nije veliki procenat, život mi je potpunosti. Jedino što se promijenilo jeste što sada mogu da igram tenis, a prije nekoliko mjeseci nisam mogao. Mnogo sam sretan zbog onoga što se dogodilo u Australiji, pogotovo zato što je bilo neočekivano, naročito na početku turnira. Ipak, imam 35 godina, imam veliko iskustvo uspjeha i loših momenata, pa ih sad sve proživljavam drukčije, mirnije. S druge strane, to jeste nesumnjivo bio jedan od najemotivnijih momenata u mojoj karijeri”.

SCsport.ba