Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Nadal: Nevjerovatno je osvojiti turnir s 35 godina, prije par sedmica sve je ovo djelovalo nemoguće


Rafael Nadal je noćas stigao do svoje 91. titule u karijeri, pošto je osvojio turnir u Acapulcu.

U finalu je savladao Camerona Norrieja sa 2:0 u setovima, a nije izgubio niti jedan set na cijelom turniru.

Špancu je 35 godina, a savršeno je započeo ovu sezonu pošto ima 15 vezanih pobjeda.

Tokom karijere sam imao mnoge turnire na kojima sam ostavio trag, ali ipak imam nevjerovatna sećanja baš za ovaj grad. Uvijek sam ostvarivao veoma dobre rezultate u Akapulku, četiri puta sam osvajao pehar i znam da ću se svega ovoga sjećati i kad prestanem da igram tenis. Kada sve prestane, Akapulko će ostati u mom srcu”, izjavio je Rafa.

Imao je veoma jaku konkurenciju u proteklih sedam dana.

“Akapulko je turnir na kom je igralo pet od najboljih šest igrača. Bilo je komplikovano, ali sam ipak uzeo trofej. Prije samo par sedmica, sve mi je djelovalo nemoguće, zapanjujuće je kako se stvari brzo mijenjaju, od toga da nisam mogao da treniram do ovog momenta sada”, dodao je Rafa.

Priznao je da protiv Britanca, koji igra u odličnoj formi, nije bilo lako.

“Ovo nije bio moj najbolji meč na turniru, daleko od toga, ali gledano sa pozitivne strane dobio sam dva seta protiv jednog od najspremnijih igrača u ovom trenutku. Vodio sam 6:4, 5:2, to znači da mi je nivo tenisa i dalje visok i da mogu da igram sa najboljima. Norrie vam ne da da se opustite, morate uvijek biti na prstima do kraja meča. Servis mi je funkcionisao, osim malo pred kraj meča, kada sam morao da nađem način da završim sve. Bilo je sve u tome da pobijedim i iskoristim greške rivala”, kaže Nadal.

Španski teniser je rekao da ga ne brinu godine, jer osjeća da fizički još može da se nosi sa mlađima.

“Dobro sam, nisam izgubio set tokom turnira, a prva dva dana nisam bio mnogo na terenu. Fizički sam se osjećao veoma dobro bez obzira na veliku vlažnost. Kada sam počinjao da igram, sve mi je bilo novo, čini mi se da pobjede sada više cijenim nego kada sam imao 18 godina. Nestvaran je osjećaj kada osvojite turnir sa 35 godina”, zaključio je šampion Australijan opena.

SCsport.ba