Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija na prijemu kod ministra Magode

[ad_1]

Foto/ kanton sarajevo

Najbolju bosanskohercegovačku skijašicu Elvedinu Muzaferiju ugostio je danas ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda.

Uz čestitku za iznimne rezultate koje je do sada ostvarila, ministar Magoda je Elvedini iskazao snažnu podršku za takmičenje završnice Svjetskog kupa koje je očekuje ovog mjeseca u Saalbachu.

– Ovo je prvi put da neko iz Bosne i Hercegovine ide u finale Svjetskog kupa. Hvala ti Elvedina što ispisuješ historiju bosankohercegovačkog skijanja. Tvoji impresivni rezultati nisu slučajni, oni su ishod tvoje upornosti i borbenosti. Ovo je prilika da bolje pozicioniramo ovaj sport i obezbijedimo bolje uslove za bh. skijaše. Sa zadovoljstvom podržavamo tvoj izvrstan sportski put, a tako će biti i u nastavku tvoje skijaške karijere. Vrhunski sportisti poput tebe su inspiracija mladim sportistima širom BiH, ali i najbolji promotori naše zemlje – naglasio je ministar Magoda.

Također je zahvalio predsjedniku Skijaškog saveza BiH Samiru Smajiću, njenom treneru, kao i cijelom timu na tome što su svojim rezultatima obradovali sve Bosnace i Hercegovce.

Uz želje za uspjeh na budućim takmičenjima, ministar Magoda je ovom prilikom Elvedini Muzaferiji uručio i simbolične poklone, te još jednom poručio kako će resorno ministarstvo nastaviti finansijski podržavati našu najbolju skijašicu, saopćeno je iz Službe za protokol i pres KS.

(FENA)