Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Najveće zasluge ima Lana Pudar: Izdvaja se osam miliona KM za olimpijski bazen u Mostaru?

[ad_1]

Iz Kluba vodenih sportova Orka danas su saopštili da je Vlada Federacije BiH utvrdila i u parlamentarnu proceduru uputila Prijedlog budžeta FBiH za 2022. godinu, kojim je predviđeno da se izdvoji osam miliona konvertibilnih maraka za izgradnju zatvorenog olimpijskog bazena u Mostaru.

Tako bi Mostar konačno trebao dobiti olimpijski bazen, a najveće zasluge za to ima sjajna Lana Pudar, koja je svojim rezultatima “natjerala” nadležne da nešto učine.

“Hvala svima koji su doprinijeli da san o izgradnju zatvorenog olimpijskog bazena u Mostaru, napokon postane stvarnost. Ne postoje riječi koje bi opisale osjećaj sreće, zadovoljstva i ponosa koji osjećamo. Nadamo se da će grad Mostar po usvajanju Budžeta čim prije ispoštovati sve potrebne procedure i zakonske propise, kako bi napokon krenula izgradnja zatvorenog olimpijskog bazena u našem gradu”, poručili su iz Orke, dodavši:

“Mostar je ovo zaslužio, mostarska djeca su ovo zaslužila. I svakako, ovo je itekako zaslužila djevojčica bez koje sasvim sigurno ne bi bilo cijele ove priče o izgradnji zatvorenog Olimpijskog bazena. A to je naša Lana Pudar. Ne treba posebno ni naglašavati kako će zatvoreni olimpijski bazen u našem gradu utjecati na rezultatske performanse naše Lane, a svako da će se izgradnjom bazena vrlo brzo pojaviti i neke nove Lane”.

SCsport.ba