Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Nakon incidenta na istanbulskom derbiju: Izraelski košarkaš djelimično izgubio vid

Jam Madar (Yam), izraelski košarkaš i član Fenerbahčea, ima probleme sa vidom poslije subotnjeg incidenta u prvenstvu Turske kada je sa tribina bačen predmet koji ga je pogodio u glavu.

Incident u Turskoj: Izraelac pogođen na derbiju Bešiktaša i Fenera, sudija prekinuo meč
Turski klub izdao je saopćenje povodom incidenta u kojem su navijači Bešiktaša u dvorani Sinan Erdem pogodili Izraelca u oko, pretpostavlja se kovanicom.

– U prvom poluvremenu meča jedan od mnogih predmeta bačenih sa tribina, pogodio je našeg košarkaša Jama Madara u glavu. Naš igrač, koji je u ovom dijelu meča morao otići u svlačionicu, nastavio je da igra drugo poluvrijeme poslije intervencije ljekara i njegove silne želje da se vrati na utakmicu. Poslije meča, naš košarkaš se žalio na djelimičan gubitak vida. Stanje Madara bit će jasno poslije dodatnih pregleda. Madaru želimo da se brzo oporavi – stoji u saopćenju Fenerbahčea.

Nije navedeno da li će Madar morati na dužu pauzu i da li će biti na raspolaganju treneru Dimitrisu Itudisu u srijedu i petak, kad Fenerbahče u Euroligi gostuje Baskoniji pa Barseloni.