Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Ngannou nezadovoljan tretmanom u UFC-u: Nemamo čak ni zdravstveno osiguranje

[ad_1]

Francis Ngannou, UFC-ov prvak u teškoj kategoriji u lošim je odnosima s čelnim ljudima organizacije. Iako je protiv Cyrila Ganea odbranio pojas, postoji realna mogućnost da se više neće boriti u najelitnijoj MMA organizaciji na svijetu. Ngannou već mjesecima istupa u javnost nezadovoljan uvjetima svojeg ugovora, koji je aktivan još godinu dana ili dvije borbe.

Kamerunsko-francuski nokauter rekao je kako želi ići u boks, a ne skriva svoju ljutnju zbog, po njegovom sudu, niskih primanja i loših uvjeta ugovora.

UFC bi trebao svakome nuditi tri borbe godišnje, a ja sam se borio dva puta u dvije godine. To je premalo, osjećam se skučen, ja ovime zarađujem za život i moram imati velike borbe. Potpišem ugovor, a onda zbog suludog objašnjenja ne dobijem borbu“, rekao je na svojem YouTube kanalu.

UFC mi govori kako sam nezavisni zaposlenik jer nemam mjesečnu plaću i zdravstveno. Ali ja se tako ne osjećam, nemam slobodu. Za sve ih moram moliti, to mi se nimalo ne sviđa. Moraju i oni pokazati odgovornost“, dodao je.

Na kraju je zaključio:

“Nije normalno da mi, koji riskiramo glavu, nemamo čak ni zdravstveno osiguranje. Često se dogodi da se borci ozljede, ali nemaju novca za tretman nego moraju čekati da ozljeda prođe sama od sebe.”

Potvrdio je da neće odustati od svojih zahtjeva i da ga možda više nećemo gledati u UFC-u.

SCsport.ba