Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Nogometni savez kaznio klubove sa 42.000 KM: Borcu zatvorena tribina

[ad_1]

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine je na sjednicama održanima 20. februara i 5. marta na osnovu prijava Komiteta za takmičenje FSBiH kaznila klubove i pojedince u ukupnom iznosu od 42.000 KM, prenosi Faktor.

Željezničar i Borac u kasu NSBiH uplatit će po 12.000 KM. Želji je novčana kazna izrečena za sve prekršaje (slaba organizacija utakmice, upotreba pirotehničkih sredstava, upotreba lasera, bacanje predmeta u ograđeni dio terena) napravljene tokom vječitog derbija protiv Sarajeva na stadionu Grbavica.

Borac je zbog istih prekršaja u prvoj četvrtfinaloj utakmici sa Sarajevom kažnjen sa 10.000 KM i zabranom prisustva gledalaca istočnoj tribini Gradskog stadiona u Banjoj Luci u narednoj utakmici. Pored toga, Borac će uplatiti dodatne 2.000 KM zbog upotrebe pirotehnike tokom utakmice protiv GOŠK-a.

Zbog pirotehnike u utakmicama s Posušjem (2.000 KM) i Borcem (2.500 KM) Velež će u kasu FSBiH upltiti 4.500 KM, a Zrinjski 4.000 KM zbog istog prekršaja u duelima protiv Igmana i Jedinstva. Trener Zrinjskog Željko Petrović kažnjen je sa 1.000 KM zbog nesportskog ponašanja (isključen protiv Sloge).

Sloga je zbog slabe organizacije utakmice protiv Zrinjskog sankcionisana sa 2.000 KM, a identičnu kaznu zbog nesportskog ponašanja zaradio je službeni predstavnik kluba iz Doboja Zlatko Maksimović.

Široki Brijeg je zbog upotrebe pirotehnike protiv Igmana kažnjen sa 2.500 KM, a Sarajevo sa 2.000 KM zbog pirotehnike protiv Zvijezde na stadionu u Ugljeviku.

 

 

(24sata.info)