Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Odluka MUP-a: Hordama zla zabranjen dolazak na današnji gradski derbi na Grbavici


Najvatrenijim navijačima Fudbalskog kluba Sarajevo, popularnim Hordama zla, je zabranjen dolazak na današnji gradski derbi na Grbavici!

Popularne Horde zla trebale su biti smještene na sjevernoj tribini stadiona Grbavica, a dobili su 1.500 ulaznica i taj dio je ograđen, no sada će biti prazan.Naime, nakon današnjih nereda u naselju Grbavica, MUP Kantona Sarajevo je donio odluku da se zabrani dolazak Hordi zla na stadion Grbavica.

“FK Željezničar obavještava javnost da je MUP KS donio odluku o zabrani prisustva gostujućih navijača na večerašnjem derbiju. Odluka je donesena zbog današnjeg događaja u naselju Grbavica u kojem su učestvovali navijači FK Sarajevo, te zbog saznanja policije o planiranim neredima gostujućih navijača na stadionu Grbavica”, stoji u saopćenju Fudbalskog kluba Željezničar.

Podsjetimo, najmanje devet navijača Fudbalskog kluba Sarajevo je privedeno u službene prostorije MUP-a KS nakon nereda do kojih je došlo na Grbavici.

Navijači su privedeni nakon što su “upali” na Grbavicu noseći različite predmete pogodne za nanošenje tjelesnih povreda, a policija je ogradila žutom trakom dio Vilsonovog šetališta iza hotela Bristol gdje su pronađeni navijači.

Policija je efikasno reagovala na više lokacija u Grbavici te je situacija trenutno prilično mirna, ali uz prisustvo velikog broja policijskih službenika.

Utakmica između Željezničara i Sarajeva igra se danas na stadionu Grbavica s početkom u 18:45 sati. Direktan televizijski prijenos osiguran je na kanalima Arene.

(24sata.info/Klix.ba)