Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

O'Sullivan: Desetak godina nisam trenirao skoro ništa, pitao sam se kako da živim trijezan

[ad_1]

Ronnie O'Sullivan (47) smatra se najboljim igračem snookera svih vremena.

U sportu koji je daleko od popularnosti nogometa ili košarke on je ikona. Karijeru je počeo još 1992. godine, kad je imao samo 16 godina. Sedmerostruki prvak svijeta imao je velikih problema s alkoholom, drogom i depresijom, o kojima je i sam progovorio. Oduzeto mu je prvo mjesto na turniru 1998. godine jer je bio pozitivan na marihuanu, a dvije godine nakon toga krenuo je na odvikavanje.

“Izgubio sam šest ili sedam godina pijući alkohol i pušeći travu. Onda sam se još četiri godine suočavao sa stvarima izvan sporta s kojima se nisam nosio baš dobro. Nisam bio fokusiran na igru. Desetak godina nisam trenirao skoro ništa. Pio sam i pušio travu kako bih izdržao dan”, ispričao je O'Sullivan za BBC.

“Trebalo mi je nešto jer sam izgubio samopouzdanje, kako bih se mogao socijalizirati. Kad se očistiš od ovisnosti, postane ti čudno u društvenim situacijama. Postao bih anksiozan i pitao bih se kako da živim trijezan.

Bilo mi je čudno, ali uspio sam za sebe izgraditi ugodan život. Veseli me kad mogu s prijateljima ići trčati ujutro, to mi je cool. Snooker je moj bijeg od problema. Za tim stolom, u dvorani punoj ljudi, osjećam se smireno i opušteno. Uvijek sam volio ovaj sport. Rehabilitacija mi je pomogla da shvatim kako sreća dolazi iznutra. Vjerujem da je to istina”, ispričala je legenda snookera.

The post O'Sullivan: Desetak godina nisam trenirao skoro ništa, pitao sam se kako da živim trijezan appeared first on SPORT CENTAR.

SCsport.ba