Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Otkriven kip Kobea Bryanta, supruga Vanessa održala emotivni govor


Kip legendarnog američkog košarkaša i nekadašnje zvijezde Los Angeles Lakersa Kobea Bryanta otkriven je sinoć tokom ceremonije ispred arene Crypto.com.

Naime, prije četiri godine tada penzionisani 41-godišnji Bryant je poginuo u nesreći helikoptera zajedno sa svojom kćerkom Giannom, šestoro putnika i pilotom.

Skulpturu je uradila kiparice Julie Rotblatt Amrany, a ona prikazuje Kobea s usmjerenim kažiprstom desne ruke prema nebu, što je trenutak kada je u januaru 2006. godine napuštao parket nakon što je postigao rekordan 81 poen protiv Toronta.

Ceremoniji predstavljanja kipa prisustvovali su vlasnica LA Lakersa Jeanie Buss, NBA legenda Kareem Abdul-Jabbar, njegov nekadašnji trener Phil Jackson te njegova supruga Vanessa.”Ovo nije samo za Kobea, već i za sve vas koji ste ga godinama podržavali”, rekla je supruga Vanessa tokom ceremonije.

Podsjetimo, Bryant jer pet puta tokom karijere bio NBA prvak i to svaki put s LA Lakersima gdje je proveo cijelu karijeru.

Najkorisnijim igračem finalne serije je proglašen dva puta, a 18 puta je nastupao na NBA All-Star utakmicama te je osvojio dvije zlatne olimpijske medalje.

(24sata.info/Klix.ba)