Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Počela Vaterpolo liga Kantona Sarajevo: Invictum bolji od Torpeda

[ad_1]

U subotu i nedjelju, 20. i 21. maja 2023. godine, na Olimpijskom bazenu Otoka odigrane su prve utakmice Vaterpolo lige Kantona Sarajevo u ovoj sezoni.

Prva utakmica subotnjeg dijela, odigrana je između kadeta Invictuma i Torpeda. Veoma uzbudljiv i do kraja rezultatski neizvjestan susret.

Ipak malo više sreće na kraju imali su igrači Invictuma, koji su slavili sa 8:7 (1:2) (3:2) (2:1) (2:2). Igrač utakmice sa tri pogotka bio je Hamza Pita (Invictum).

Juniori Torpeda i Mladosti sastali su se u drugoj utakmici. Potpunu dominaciju u ovom susretu imali su igrači Torpeda, a konačan rezultat glasio je 24:8 (5:2)(7:2)(6:1)(6:3). U redovima Torpeda posebno su se istakli Hrković i Kahrić, dok je u Mladosti najbolji bio Hurko, svi sa po pet postignutih golova.

U nedjelju, prvi susret bio je između mlađih juniora Invictuma i Torpeda. Kako i dan ranije, tako su i ovu utakmicu obilježili lijepa igra, rezultatska neizvjesnost i velika napetost među navijačima na tribini.

Ipak bolji takmac u nedjeljnom susretu bili su igrači Torpeda, slavili su sa 7:6 (3:2)(1:2)(2:1)(1:1). Sa po četiri pogotka najbolji su bili Tešić (Invictum) i Zrno (Torpedo).

Seniori Invictuma i Mladosti sastali su se u nedjelju u drugoj utakmici. Bolja ekipa u svakom segmentu igre bio je Invictum. Dominirali su tokom cijelog susreta i slavili sa 21:6 (6:1)(4:0)(2:1)(9:4). Igrač utakmice bio je Bakir Hadžić sa sedam postignutih pogodaka.

Takmičenje se nastavlja predstojećeg vikenda, 27. i 28. maja 2023. godine.

The post Počela Vaterpolo liga Kantona Sarajevo: Invictum bolji od Torpeda appeared first on SPORT CENTAR.

SCsport.ba