Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Preminuo bivši svjetski atletski prvak

“Tim Lobinger preminuo je 16. februara u Minhenu u svojoj 50. godini nakon teške bolesti. Bivša legenda skoka s motkom skončala je mirno u krugu porodice, nije izgubio bitku, nego ju je pobijedio na svoj način”, stoji u objavi njemačkog “Bilda” koju je potpisala porodica Tima Lobingera, pišu Nezavisne.

Njemačkom atletskom šampionu 2017. godine dijagnostifikovan je agresivan oblik leukemije. U početku liječenja stvari su čak izgledale dobro, ali bolest se vratila 2020. Upravo je “Bildu” u ekskluzivnom intervjuu u oktobru prošle godine potvrdio da gubi bitku.

“Nema više spasa za mene. Moj je rak preagresivan”, izjavio je tada.

Prije samo sedam dana na svom je Instagram profilu objavio fotografiju:

Lobinger je najveće sportske uspjehe doživio 2003. kada je postao svjetski dvoranski prvak u Birmingemu te 1998. i 2002. kada je pokorio Evropu, takođe u dvorani. Još je tri puta osvajao medalje na evropskim prvenstvima na otvorenom, dva srebra i bronzu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tim Lobinger (@timlobingerofficial)

Nakon atletske karijere jedno je vrijeme radio kao kondicioni trener u njemačkom fudbalskom klubu RB Lajpcig. Iza sebe je ostavio sina Leks-Tajgera koji igra fudbal za Kajzerslautern i kćer Fi koja ga je prošle godine učinila djedom.