Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Prijeti mu zatvorska kazna: Počelo suđenje Borisu Beckeru, izjasnio se da nije kriv

[ad_1]

Legendarnom njemačkom teniseru Borisu Beckeru u ponedjeljak je u Londonu počelo suđenje zbog prevare u bankrotu zbog čega mu prijeti do sedam godina zatvora.

U više od 20 tačaka optužnice britansko pravosuđe tereti Beckera da je u stečajnom postupku pokušao sakriti novac i druge dragocjenosti, uključujući i teniske trofeje, te da je krio da posjeduje nekretnine.

Navodno je bivšoj supruzi Barbari i kćerki predao novac i druge predmete i sakrio posjed imovine. Navodno je sakrio i dionice u jednoj od kompanija.

Trostruki pobjednik Wimbledona odbacuje sve optužbe. Na prvom ročištu se izjasnio da nije kriv ni po jednoj tački optužnice. Odluka će biti poznata nakon tri sedmice i teoretski Beckeru prijeti do sedam godina zatvora u Velikoj Britaniji.

U osnovi sam pozitivna osoba i uvijek vjerujem u dobro. Vjerujem i u britansku pravdu“, rekao je Becker za Bild i dodao da će pokušati dokazati nevinost.

Sud u Minhenu je 2002. osudio Beckera na dvije godine uslovne zatvorske kazne i novčanu kaznu od 300.000 eura zbog utaje poreza od oko 1,7 miliona eura.

Becker je proglasio bankrot prije pet godina, a u trenutku bankrota njegovi dugovi su procijenjeni na do 50 miliona funti.

SCsport.ba