Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Rade Krunić zvanično potpisao za Fenerbahče, predstavljen s Ataturkovim dresom


Bh. reprezentativac Rade Krunić (30) kompletirao je prelazak iz Milana u Fenerbahče, te je predstavljen s dresom turskog velikana.

Krunić je pozirao u društvu sportskog direktora Fenera Maria Brance, a zanimljivo, naš veznjak je držao specijalizovani dres sa likom Ataturka.

Detalji transfera za sada nisu poznati, a poznati novinar Fabrizio Romano jučer je objavio da će za 30-godišnjeg Fočaka na bankovni račun Milana biti uplaćeno između 4,5 i 5 miliona eura.

Podsjetimo, u ljeto 2015. godine Krunić je potpisao ugovor sa Empolijem, a 2019. godine je postao igrač Milana. Debitovao je 29. septembra 2019. u utakmici protiv Fiorentine, a 22. oktobra 2020. u utakmici Evropske lige protiv Celtica postigao je svoj prvi gol za Rossonere.

Zmaj je 2022. godine odigrao ključnu ulogu kada je Milan konačno osvojio Scudetto, a u tekućoj sezoni je nastupio na 14 utakmica bez učinka.

U Fenerbahćeu će dijeliti svlačionucu sa još jednim bh. igračem Edinom Džekom, koji je jedan od najzaslužnijih za njegov dolazak nakon dugotrajnih pregovora.

 

 

(24sata.info)