Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Razočarenje u bh. timu nakon otkazivanja utrka u Val di Fassi

[ad_1]

Uprkos naporima organizatora, da ovog vikenda osiguraju sve što je potrebno za održavanje superveleslaloma za žene u italijanskoj Val di Fassi, obje utrke otkazane su pod obrazloženjem više sile.

Najbrže skijašice svijeta koje pratimo u Audi FIS Ski World Cupu, a među njima i Visočanku Elvedinu Muzaferiju, dočekale su velike količine snijega i danas dodatno gusta magla.

Prvu utrku ovog vikenda Muzaferija je trebala startati sa 25. pozicije što bi značilo i najbolji startni broj u ovoj disciplini do sada. Subotnja utrka je otkazana, a za naredni dan najbolja bosanskohercegovačka skijašica izborila je startni broj manje. Međutim, otkazivanje takmičenja 24. i 25. februara donijelo je novo razočarenje većine skijašica, a u bh. timu posebno jer je riječ o veoma važnim utrkama pred samu završnicu Svjetskog kupa.

“Razočarani smo jer otkazivanje ovih utrka definitivno otežava naš posao kvalifikacija za finale u superveleslalomu. Razumijemo i da je skijanje takav sport i da ne možemo ništa promijeniti. Istina je i da su organizatori dali sve od sebe da pripreme stazu, ali ona se nije mogla dovesti na nivo da bude sigurna i ista za sve takmičarke”, navodi se iz bosanskohercegovačkog tima uz poruku:

“Naravno da još uvijek ima šanse da se jedan superveleslalom premjesti u Kvitfjell što bi većina takmičarki i htjela. Čak i ako se to ne desi, Elvedina je spremna dati sve od sebe u preostaloj utrci u Norveškoj i uz malo sreće kvalifikovati se finale discipline u Saalbachu”.

Brze discipline sele u Kvitfjell gdje aktuelni takmičarski kalendar donosi jedan spust i jedan superveleslalom.

Podsjetimo, Muzaferija je u drugom dijelu sezone ušla u sjajnu formu i prikupila ukupno 102 boda u Svjetskom kupu. U disciplini superveleslalom osvojila je 33 i 69 bodova u spustu. U ukupnom poretku disciplina trenutno zauzima 29. i 23. mjesto i ima izgledne šanse za konačni plasman u najboljih 25 u obje discipline.

 

(24sata.info / Klix.ba)