Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Samir Šarić novi predsjednik Sportskog saveza Kantona Sarajevo

[ad_1]

Predstavnici Sportskog saveza Kantona Sarajevo održali su skupštinu na kojoj je Samir Šarić, predstavnik taekwondoa, jednoglasno izabran za novog predsjednika upravnog odbora.

Šarić je jedan od najzaslužnijih za razvoj taekwondo sporta u našoj državi koji u posljednjih nekoliko godina bilježi kontinuirani rast.

“Zahvalan sam kolegama iz drugih sportova na mom izboru, ali mislim da samo zajedničkim snagama možemo učiniti sport boljim u Kantonu Sarajevo. Našem sportu je potrebna generalna reforma, a to možemo učiniti prvenstveno promjenama na lokalnim nivoima”, istakao je Šarić.

Osim njega na funkcije su izabrani prof.dr Branislav Crnogorac kao prvi potpredsjednik, Anes Alić kao drugi potpredsjednik, te članovi UO Sportskog saveza Kantona Sarajevo Denis Muhović, Senad Mehičević.

Osim njih izabrana je i predsjednica Predsjednik Skupštine Sportskog saveza Arijana Jaha, te potpredsjednici Namik Omerović i Milan Maksimović.

Sportski savez Kantona Sarajevo organizovat će manifestaciju izbora najboljih sportista u prethodnoj godini u petak, 25.02.2022 sa početkom u 19 sati uz direktan prenos na TVSA.

SCsport.ba