Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Sarajevo potvrdilo da će igrati bez publike

Odluku je donio Komitet za takmičenje na preporuku Komiteta za stadione i bezbjednost N/FS BiH, a u obrazloženju se navodi kako postoje veliki rizici u organizaciji utakmica sa aspekta bezbjednosti, zbog čega će se utakmice igrati bez prisustva gledalaca.

U najboljoj namjeri i u skladu s mogućnostima koje su nam pružene, izabrali smo stadione u Zenici i Mostaru za odigravanje dvije predstojeće utakmice kako bi našim navijačima pružili adekvatan ugođaj i užitak praćenja dva derbi meča.

Bez obzira na objektivne razloge probijanja roka na radovima vezanim za zamjenu travnjaka na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ FK Sarajevo je pretprio velike gubitke u finansijskom i sportskom smislu, a najviše svakako ispaštaju naši navijači.

FK Sarajevo se ovim putem izvinjava navijačima za sve navedene probleme i neugodnosti, a kao znak zahvalnosti za podršku u ovoj sezoni donesena je odluka da će sezonske karte iz ove takmičarske sezone važiti i za narednu.

Pozivamo sve navijače da na utakmicama na kojim to bude moguće podrže ekipu u što većem broju kako bi svi zajedno prebrodili poteškoće sa kojima se susrećemo u ovoj sezoni i ostvarili zacrtani cilj, a to je plasman u Evropu, navodi se u saopćenju, pišu Vijesti.ba.