Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Šehović ponovo jedini iz BiH na Arnold Sports Festivalu: Nadam se da ću časno predstaviti BiH

[ad_1]

Sejfo Šehović, iskusni bosanskohercegovački takmičar u sportovima snage, ponovo će biti jedini predstavnik Bosne i Hercegovine u powerliftingu na Arnold Sports Festivalu, a početkom marta putuje u Sjedinjene Američke Države.

Šehović je u novembru prošle godine na Bodybuilding & Powerlifting festivalu u Poljskoj osvojio zlatnu medalju i peharom za apsolutno prvo mjesto, a podigao je 255 kg sa svojih 72 kg koliko je imao na vaganju, te je time ostvario plasman na prestižno takmičenje Arnold Sports Festivalu.

Arnold Sports Festival će se održati u Kolumbusu, glavnom i najvećem grad američke savezne države Ohajo, u periodu od 1. do 6. marta, a Šehović za SAD putuje 2. marta sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu.

“Plasman na ovo takmičenje ostvario u Poljskoj i tako sam se kvalifikovao na ovo najveće prvenstvo u svijetu, gdje učestvuje 22000 takmičara u 80 sportova i iz 80 zemalja svijeta. Mojim učešćem bit će i naša zastava Bosne i Hercegovine, najbolje države na svijetu”, rekao je Šehović, dodavši:

“Zahvaljujem se svojim prijateljima koji su mi pomogli da odem na ovo takmičenje, a posebno Adiju Karabašu iz Amerike, našem Bosancu. Od političara samo Ibrahimu Hadžibajriću, načelniku Opštine Stari Grad. Nadam se da ću časno predstaviti našu državu i osvojiti zlatnu medalju za moju najbolju domovinu BiH”.

Podsjetimo, Šehović je prije dvije godine na Arnold Sports Festivalu osvojio je zlatnu medalju u deadliftu i oborio je dva svjetska rekorda. I ove godine takmičit će se u disciplini deadlift, a nije samo jedini takmičar iz BiH, već i jedini sa prostora bivše Jugoslavije.

SCsport.ba