Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Show Mbappea u Španiji: Odveo PSG u četvrtfinale Lige prvaka

[ad_1]

Odigrana je uzvratna utakmica u okviru osmine finala Lige prvaka između Real Sociedada i PSG-a na stadionu Reale Arena. Utakmica je završila rezultatom 1:2.

U prvoj utakmici, odigranoj na Parc des Princesu, PSG je slavio s 2:0. Kylian Mbappe je prvo pogodio u 58. minuti, dok je konačan rezultat postavio Ousmane Dembele golom u 70. minuti utakmice.

Prvu pravu priliku na utakmici imali su gosti u 10. minuti kada je Dembele dobro primio jedan pas, šutirao, ali mu je sjajno odbranio golman Remiro. Šest minuta kasnije, PSG dolazi do vodstva kada je Dembele poslao jednu loptu do Mbappea, koji je sjajnim udarcem matirao nemoćnog golmana za 0:1.

Ponovo su gosti prijetili. U 29. minuti, Mbappe je šutirao prema desnom uglu gola, ali je Remiro još jednom dobro reagovao. Do kraja prvog poluvremena nije bilo prilika, pa se rezultat na semaforu nije mijenjao.

Domaći fudbaleri su pokušali nakon kornera, ali siguran na golu bio je Donnarumma.

U 56. minuti dolazi do novog gola za PSG. Kang-In Lee je poslao odličnu loptu do Mbappea, koji postiže svoj šesti gol ove sezone u Ligi prvaka.

U 73. minuti utakmice, Oyarzabal je imao odličnu šansu, ali je puno oklijevao te nije uspio postići pogodak. Tri minute poslije, Zubimendi je šutirao iz dobre pozicije, ali je lopta otišla pored gola gostiju.

U posljednjoj minuti regularnog dijela utakmice, Merino je postigao gol i postavio konačan rezultat utakmice na 1:2.

 

 

(24sata.info)