Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

SP: Španija preko Švedske do bronzane medalje

[ad_1]

Rukometaši Španije nisu uspjeli da stignu do finala, kao ni rukometaši Švedske. U polufinalu, Španija je poražena od Danske, a Švedska od Francuske. Na kraju, medalji se radovala Španija, a tugovala je Švedska.

Iako su imali veliku podršku sa tribina Šveđani nisu uspjeli da stignu do odličja. Poslije velike borbe i zaista odlične utakmice, Španija je slavila sa 39:36 (18:22).

Prevagu na špansku stranu, donijeli su Figueras sa devet, Alex Dujshebaev sa sedam i Canellas sa šest golova.

Kod Švedske, Wanne je imao 9 golova, Ekberg je postigao sedam, Lagergren pet, a Carlsborgard i Claar po tri gola.

REUTERS/Kacper Pempel

Razvoj situacije u prvom poluvremenu nije najavljivao ovakav kraj, naprotiv. Švedska je bila bolja, Švedska je dobila prvo poluvrijeme sa 22:18. Međutim, Španija je tokom Svjetskog prvenstva, posebno u četvrtfinalu protiv Norveške, pokazala da se nikada ne predaje.

Uspjela je da stigne do egala, zatim je vodila sa 29:26, 31:28, 33:30, 35:32, a nedugo zatim proslavila osvajanje novog odličja.

REUTERS/Kacper Pempel

Podsjećanja radi, na prethodnom Svjetskom prvenstvu Španija je takođe osvojila bronzanu medalju, a u borbi za mjesto na pobjedničkom postolju slavila je protiv Francuske. Švedska je na pomenutom šampionatu u Egiptu, u finalu poražena od Danske.

Finale šampionata svijeta večeras od 21 sat igraju Danska i Švedska u stockholmskoj Tele2 Areni.

(Sportklub)