Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Srbija tri sekunde prije kraja ispustila pobjedu, Austrija rutinski ubilježila prvu pobjedu


Prva utakmica grupe C odigrana je u dvorani Olympihalle između Islanda i Srbije, utakmica završena rezultatom 27:27.

Prvi gol postignut je u petoj minuti kada je Uroš Borzaš pogodio za vodstvo Srbije. Vidarsson je ubrzo nakon toga postigao prvi pogodak za Island. Ilić je vratio vodstvo Srbije, a Elisson izjednačio rezultat na 2:2.

U 12. minuti, strijelac prvog gola dobio je crveni karton, otvarajući put za seriju od 4-0 u korist Islanda do 15. minute. Ipak, uslijedila je brza reakcija Srbije te izjednačenje rezultata na 7:7. Nova serija Islanda donijela im je vodstvo 10:7. Poluvrijeme je završeno rezultatom 10:11 u korist Srbije.

U prvom dijelu utakmice, najefikasniji igrač bio je Gudjonsson sa četiri gola. Drugo poluvrijeme bolje su otvorili reprezentativci Srbije, vodeći 15:17 u 13. minuti. Unatoč gol za golom, Marsenovic je dobio crveni karton u 52. minuti. Kristjansson je briljirao u drugom dijelu, ali reprezentacija Srbije i dalje je držala prednost od 23:25 u 55. minuti.

Gudjonsson je smanjio zaostatak na samo gol razlike četiri minute prije kraja utakmice. Đorđić je pogodio ključan gol tri minute prije kraja, vraćajući prednost Srbije na dva razlike. Pobjednik nije je odlučen ni dvije minute prije kraja utakmice kada je Đorđić precizno pogodio za 24:27. Palmarsson je postigao dva gol za 26:27. Nakon toga tri sekunde prije kraja Gudjonsson postiže pogodak za 27:27.

Prva utakmica u grupi B Evropskog prvenstva u rukometu odigrana je između Austrije i Rumunije sy početkom u 18:00. Austrija je dominirala od početka, stvarajući prednost koju je održavala tokom većeg dijela susreta. Konačni rezultat bio je 31:24 u korist Austrije.

Najefikasniji igrači utakmice bili su Frimmel s postignutih 6 golova, Wagner s pet golova, kao i Hutecek i Grigoras.

(SCsport.ba)