Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Tanović i Dohrn nakon prve etape na Svjetskom kupu zauzele drugo mjesto


Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Tanović i njena timska partnerica Stefanie Dohrn zauzele su drugo mjesto na prvoj od ukupno šest etapa na Svjetskom kupu u Španiji “Andalucia Bike Race”.

Borba za drugo mjesto je bila izuzetno uzbudljiva s obzirom na to da su Tanović i Dohrn nakon tri sata i 44 minute utrkivanja stekle prednost od samo 11 sekundi ispred trećeplasiranih Janine Schneider i Irine Luetzelschwab.

Na etapi dugoj 62 kilometra i 2.800 metara visinskog uspona pobjedu su odnijele Ariane Luthi i Amy Wakefield, saopćeno je iz MTB reprezentacije BiH.

Veoma težak prvi dan utrkrivanja s obzirom da smo na početku zauzimale 4. mjesto sa zaostatkom većim od dvije minute u odnosu na drugoplasirane takmičarke. Borba za drugo mjesto trajala je do samog cilja te smo timskom vožnjom uspjele zauzeti drugo mjesto sa prednošću od 11 sekundi.

– Stefanie i ja smo zadovoljne sa onim što smo pokazale danas ali ostaje još pet dana utrkivanja ispred nas tako da je sada najbitniji oporavak i priprema za sutrašnju etapu – rekla je Tanović.

Sutra je na rasporedu druga etapa “Andalucia Bike Race” u dužini od 65 kilometara i 2.300 metara visinskog uspona.

(FENA)