Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Težak i sramotan poraz Zmajeva u Luksemburgu

[ad_1]

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je doživjela novi sramotni poraz od selekcije Luksemburga koji je slavio rezultatom 4:1.

Bila je ovo vjerovatno najlošija utakmica u historiji našeg tima. Za 90 minuta igre protiv Luksemburga nismo uspjeli kreirati izgledniju šansu za gol.

Već u petoj minuti smo kapitulirali nakon što je Olesen potpuno sam glavom loptu ubacio u naš gol. Bio je to veliki šok za Zmajeve koji se nikako nisu uspjeli oporaviti.

Naši igrači su djelovali potpuno bezidejno, a ubrzo je uslijedio novi šamar. U 30. minuti sudija je pokazao na penal nakon konsultacija sa VAR-om.

Sa 11 metara Rodrigues bez većih problema zakucava lopu u mrežu Vasilja. Činjenica da je golman večeras bio naš najbolji igrač dovoljno govori o svemu.

Jedino vrijedno pomena vrijedi izdvojiti udarac glavom Hamulića, ali su to domaći lako riješili. Do kraja prvog dijela igre pogodaka nije bilo.

U nastavku ista slika na terenu. Domaći su djelovali agilnije, motivisanije, dok su naši igrači izgledali krajnje očajno.

Treći gol za domaće bio je djelo Martinsa u 55. minuti. Nakon ubačaja s lijeve strane, napadač domaćih je veoma lako pogodio sa samo pet metara.

Najbolju priliku za bh. tim propustio je Demirović koji u 83. minuti iz izgledne pozicije šutira visoko preko gola.

Do kraja meča sve što smo uspjeli uraditi je postići gol preko Renata Gojkovića, a onda je uslijedio novi šamar.

Rodrigues je u nadoknadi zabio još jedan gol i to kakav i Zmajevi su tako upisali i šesti poraz u ovim kvalifikacijama koje u nedelju zatvaramo domaćom utakmicom protiv Slovačke u Zenici.

 

 

(24sata.info)