Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Tom Brady po drugi put objavio kraj karijere: Povlačim se zauvijek

[ad_1]

Najbolji igrač američkog nogometa svih vremena, vođa navale Tom Brady objavio je putem Twittera kako je “definitivno završio svoju karijeru”.

“Povlačim se zauvijek. Hvala, ljudi, što ste mi dopustili živjeti svoj san”, objavio je 45-godišnji Brady u 53-sekundnom videu.

Tokom 23-godišnje karijere u NFL-u Brady je osvojio rekordnih sedam naslova prvaka, od toga šest kao član New England Patriotsa, za koje je igrao od 2000. do 2019. godine, te još jedan s Tampa Bay Buccaneersima, u kojima je proveo svoje posljednje tri sezone. Nakon ispadanja u prošlogodišnjem doigravanju Brady je također objavio kraj karijere, ali se tokom proljeća predomislio i vratio odigrati još jednu godinu.

Osim što je rekorder po broju osvojenih naslova, Brady je rekorder i po broju bačenih dodavanja za touchdown u karijeri (649 u ligaškom dijelu sezone i 88 u doigravanju) te po broju osvojenih jarda dodavanjem (89.214 u ligaškom dijelu i 13.400 u doigravanju). Pet je puta biran za najkorisnijeg igrača (MVP) Super Bowla, a tri puta za MVP-ja sezone. 

SCsport.ba