Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Tstitsipas nakon poraza u finalu Australian Opena: Đoković je najveći koji je ikada držao reket

[ad_1]

Stefanos Tsitsipas poražen je u još jednom Grand Slam finalu. Ovaj put ga je u finalu Australian Opena savladao Novak Đoković.

Grk je nakon poraza uputio hvalospjeve na račun Đokovića, kojeg je nazvao najboljim koji je iakda držao reket.

“Novače, ne znam šta da ti kažem, samo za sebe govori šta si dosad uradio, u brojevima je. Čestitam ti”, naglasio je Tsitsipas.

“Prošli smo sličan put, porodica je uvijek bila velika podrška. Nevjerovatno putovanje za tebe, cijenim sve što si uradio za sport i činiš me boljim igračem”.

Dobro grčki teniser pamti svaki međusobni okršaj.

“Igrali smo mnogo teških mečeva, visokog inteziteta, Novak izvlači najbolje iz mene. Jedan je od najvećih u našem sportu, najveći koji je ikada držao reket. Hvala ti što su dogurao naš sport tako daleko, guraš svakog igrača do maksimuma”, rekao je Grk.

zgubio je bitku za prvi grand slam trofej, borbu za prvo mjesto na ATP listi…

“Nije lako, još jednom finale, ali uvijek sam voljan da se vratim napornom radu. Hvala mom timu, mnogo toga smo uradili. Sretan sam što imam ljude koji me podržavaju, svakog dana dijele iste ciljeve i ambicije. Privlegovan sam što ovim mogu da se bavim ovim poslom”.

Nije zaboravio Tsitsipas da pomene i publiku, koja ga je glasno bodrila.

“Hvala i navijačima, jer se uvek osjećam kao kod kuće ovdje. Povratak u Australiju budi lijepa sjećanja. Hvala svima koji su u organizaciji AO, cijenimo sve što radite, iako možda dok igramo ne pokazujemo to dovoljno. Hvala svima, vidimo se sledeće godine”, podvukao je Tsitsipas.

SCsport.ba